РІВНЕНСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ
ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ЯСЛА-САДОК)
КОМПЕНСУЮЧОГО ТИПУ (СПЕЦІАЛЬНИЙ) № 35
РІВНЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ



МЕДИЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ У ЗАКЛАДІ

 

1.       

Забезпечити виконання чинного законодавства та розпорядчих документів щодо формування у дітей здорового способу життя, профілактики інфекційний захворювань, збереження і зміцнення здоров’я дітей.

 Постійно, протягом року

 Сестра медична старша

Єлизавета КОВАЛЬ

спільно з

сестрою  медичною

Оленою ГОДУН

 

2.       

Забезпечити безпечні умови перебування дітей у  закладі , дотримання санітарно-гігієнічних вимог до  закладу , дотримання правил особистої гігієни дітьми та персоналом  закладу

Протягом року

Директор

закладу освіти

Тамара ГРИЦАК

 

Сестра медична старша

Єлизавета КОВАЛЬ

спільно з

сестрою  медичною

Оленою ГОДУН

 

3.       

Організувати  роботу на групах з   з питань формування навичок здорового способу життя у слабозорих і незрячих  дошкільнят

 

Протягом року

Вихователь – методист

 Тетяна ЦЕПУХ вихователі 

усіх груп

 

4.       

Організувати освітній простір:

- скласти та затвердити розклад занять, розпорядок дня;

- провести розподіл обсягу фізичного навантаження на заняттях із фізкультури;

- забезпечити  методичний  супровід освітнього  процесу.

 До 01 вересня

Вихователь – методист

Тетяна ЦЕПУХ

 

 

5.       

Вести контроль  за виконанням санітарно-гігієнічних норм та правил, приготування  їжі та кулінарною обробкою  продуктів.

 

постійно

Сестра медична старша

Єлизавета КОВАЛЬ

спільно з

сестрою  медичною

Оленою ГОДУН

 

 

6.       

Здійснювати контроль за якістю продуктів харчування, наявністю сертифікатів якості продуктів харчування

 

постійно

Сестра медична старша

Єлизавета КОВАЛЬ

спільно з

сестрою  медичною

Оленою ГОДУН, шеф – кухар Наталія КОМАРОВА, комірник

Леся МИЧКО

 

 

7.       

Складати  перспективне (погоджувати з Держпродспоивслужбою) і  складати щоденне  (затверджене  директором закладу)  меню

Відповідно до сезону.

 

Щоденно

Сестра медична старша

Єлизавета КОВАЛЬ

спільно з

сестрою  медичною

Оленою ГОДУН,  шеф – кухар

Наталія КОМАРОВА

 

8.       

Організувати в закладі безпечний питний, повітряний, температурний, світловий режими.

 Протягом року

 

 

 

 

Сестра медична старша

Єлизавета КОВАЛЬ

спільно з

сестрою  медичною

Оленою ГОДУН

 

9.       

Контроль за санітарно-гігієнічним та хлорним режимом згідно з інструкцією та рекомендаціями МОЗУ в умовах карантину

 

Постійно

 

10.   

Контроль за зберіганням та використанням дезінфекційних

 і миючих засобів, наповнюваність засобів  індивідуального захисту

з відміткою у журналі

 

Постійно

 

11.   

Здійснення  огляду дітей  під час прийоміу, скринінг

Постійно

 

12.   

Контроль за строками проходження персоналом медичного огляду

 

Відповідно до графіку

 

13.   

Контроль за санітарним станом приміщень, виконанням рекомендацій МОЗУ щодо умов карантину,  санітарного стану ігрового, спортивного  майданчиків

Щоденно

Сестра медична старша

Єлизавета КОВАЛЬ

спільно з

сестрою  медичною

Оленою ГОДУН

Завідувач господарства

Віра ВОЙТОВИЧ

Усний звіт

14.   

Контроль за повітряно-температурним режимом  у приміщеннях закладу

Щоденно

Сестра медична старша

Єлизавета КОВАЛЬ

спільно з

сестрою  медичною

Оленою ГОДУН

 

Усний звіт

15.   

Контроль за проведенням генерального прибирання та розподілом обов’язків серед технічного персоналу

Щотижня

Санітарний зошит

16.   

Контроль за пранням  білизни, миття та дезінфекцією посуду  на  харчоблоці  та групах

 

 

 

 

 

 

 

 

Щоденно

Пам’ятка

ОРГАНІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ НА ХАРЧОБЛОЦІ ЗАКЛАДУ

 

1.       

Виконання    Інструкції з організації харчування дітей, Порядку організації харчування у заклад освіти  та дитячих заклад оздоровлення та відпочинку затверджених Постановою КМУ 24.03.2021 р.

Постійно

Працівники харчоблоку

Сестра медична старша

Єлизавета КОВАЛЬ

спільно з

сестрою  медичною

Оленою ГОДУН

 

 

2.       

Дотримання  санітарно – гігієнічних  вимог            до постачання, якості, умов зберігання

 і реалізації продуктів харчування

Постійно

Працівники харчоблоку

Комірник

Леся МИЧКО

 

 

3.       

Дотримання  санітарно – гігієнічних  вимог

до особистої гігієни персоналу та дотримання графіка видачі їжі.  

Постійно,

Щоденно

 Працівники харчоблоку

 

 

4.       

Виховання культурно- гігієнічних навичок 

у дітей під час прийому їжі.

Щоденно

Вихователі груп

 

5.       

 Аналіз якості харчування   дітей  у закладі .  

Півріччя,

 рік

Сестра медична старша

Єлизавета КОВАЛЬ

спільно з

сестрою  медичною

Оленою ГОДУН

 

 

6.       

Єдність  вимог педагогів та батьків до організації харчування  дітей.  

Постійно

Вихователі груп

 

 

 

7.       

Контроль  за  об’єм готових  страв та продуктів.

 Періодична

Директор

закладу освіти

Тамара ГРИЦАК

Сестра медична старша

Єлизавета КОВАЛЬ

спільно з

сестрою  медичною

Оленою ГОДУН

 

 

8.       

Контроль  за  роллю персоналу групи в заохоченні до вживання їжі.  

Постійно

Вихователь – методист